Monday, May 17, 2010

40 hari lagi noooo ...

Orang putih kata, "life starts at 40" ..  tu lah kot yang gatai pi click butang 42.195km tu eh?

Ni dah tinggai 40 hari lagi. Chek dah mula ketaq lutut pasai lari tak cukup .. dua bulan ni la punyalah dok pulun buat macam-macam, lari yang jugak jadi mangsa. Ada aja hai .. bila buleh lari nanti mesti ada benda kalut nak kena buat, tak dapat lari .. tapi hampa jangan tak tau, ada sekali  tu buleh lari tapi chek lah pulak buat pasai, punya segan nak bangkit dari bangku pasai dok mengadap kat sini ! tapi sekali aje lah lagu tu, sungguh ! Ni cerita pasal lari panjang tu .. lari sikit2 tu dok buat jugak .. dalam hujan pun lari  ..ni lari yang depa panggil LSD tu lah .. Long Single Distance, untuk chek LSD dah tukaq jadi Lowest Single Distance .. 


Nana tak dapat balik sebulan, dia dah pesan lagi dua minggu pi jenguk dia bawak budak-budak, lepaih dua minggu tu pulak nak pi merapu ramai2 kat Redang .. balik tu dua minggu cukup2 dah mai masa. Nampak gaya Tesco kat Plentong tu hari2 lah tenguk chek .. tapi ingat2 lari kat pantai tu seronok lah jugak kot .. kalau lah Nana tu nak lari sama, romantik lah jugak nho? Haih, Nana ni khorang sikit tang tu. Takpa lah chek lari sorang2lah, nasib beik dapat jamu mata !

La ni kalau tak dapat lari,chek pi kat gim tu .. kalau urat2 badan buleh cakap, depa mesti komplen .. 2 jam dok tutuh nak ganti tak dapat lari .. baju sampai buleh perah buat ayaq segelaih dua !! lutut tu toksah habaqlah .. dia kalau buleh nak pi jeuh jeuh , dapat tukar toke baru yang tak lari lagi lah dia sengih kot .. tapi kalau buleh mein tukaq2 chek pi cari Haille tu, pinjam kaki dia !!

Apa pun, chek nanti nak pulun gak lari 30km yang rasa nak mampoih pun kena buat.  Lagu mana pun, mesti buleh .. anak mami buleh!


Lagi satu nak habaq, hampa kenai kan yang lani dok gila lari, yang ada misai tu .. apa nama dia, Yim?? haaa dia tu kan, pi lari sana pi lari sini , lepaih tu suka habaq pasai dia tau nanti chek ketaq lutut lagi kuat .. tapi dengak2 dia nak pi holiday, khorang lah sikit lari dia nho? seronok  sikit kot2 cheq dapat lebih buat dari dia minggu depan !! 
*ngeee*



14 comments:

RaYzeef said...

K.June, Yim misai pi cuti dia bawak kasuit skali..bukan cuti saja tu. Running holiday dia habaq aii, kat Osotrolia tu sejuk, lagi jauhhh di bolehh pi larii tu..he he

K.June jgn ketaq lutut, we have faith in you completing your 1st marathon :-)

Yimster said...

Waduh waduh. Rupa2nya, k.june mengata saya ya. Patut lah rasa tak sodap hati dari semalam. No worries k.june. hah tu pepatah org ostralia lah. Kena practise gak cakap ostralia ni, berbuih mulut saya. Dun worry, minggu ni langsung takde masa nak lari. Nak nangis dahhhh. Uwahhhh. Pasti mileage kak june menang minggu ni. Dun give up ya :)

June Malik said...

Yim, mengata depan2 satu blog world takpa, tak dosa hahaha .. camna pun kak june tau Yim mesti dapat gak lari, toksah menangheh lah , buruk orang tuwa2 menangheh tau !!

rayzeef : ketaq tetap ketaq heeh nanti belagak macam beik aje tak lepaih habih malu nho!

Diket said...

Pergh! Almost sounded like Meor Penang mai! hehe.

Go for the 30k and soon you'll have no worries anymore. Wait for Shuk's calling on his blog. Perhaps Saturday 30k from Kiara to Bukit Aman and back. Game for it?

ian yusof said...

awat tak habaq mai yang kak june nak kutuk si mamat misai tuh aiih ... boleh chek tumpang skaki.
betui kata si Ray tuh, mamat misai tuh angkut skali kasut laghi dia aiiihh .... chek dengaq bukan sepasang jer, 2 pasang skali aiiihhh ... dia tuh buat Active Rest kata omputih .... so, kalau kak june nak potong mileage mamat yim tuh, kak june kena pulun laghi siang malam pagi petang .... bak kata melayu, kais pagi laghi pagi, kais petang laghi petang ....

Yimster said...

Hamboiiii siap dah ada gang mengumpat kita plak. Patut lah tercekik tulang ayam tadi noo. Sana sejuk lah. Takde pakaian sesuai nak larik. So gi shopping je. Takmo larik lagi, gantung kasut kekeke

Justiffa said...

Hey GF, 40 days tu is more than a month so theres still time la to pulun ;p

And jgn tension2..you said so yourself that you just aim to finish so xpe la run/walk to ur own pace :D

Go juney go!!

June Malik said...

hahaah kesian yim jadi mangsa !

tiff, bukan apa, memang aim to finish on my own pace, the problem is now, even that dok doubt LOL LOL ..ssshhhh yikes!!

Ian, hahah best kan tulis in penang? my first one was a hit so i thot i'd do another one, this time hentam yim LOL

diket : yesss am gonna be there insyaallah!

Now my strategy dah change, gotta do an "Ian", LSD all the way!

Julin Julai said...

toksah dok takut la kak june. lsd 30 k mesti buleh punya..kayuh pelan2..nama pun lsd kan?
lepas longest lsd tu..redahh jeee...

June Malik said...

insyaallah, thanks julin :)

pakmat said...

..yang ada misai tu pakmat...tak pulak dia pi lari sana sini..:)

June Malik said...

pak mat, mai lah lari sini :)

ramlan said...

suka dengaq celoteh mami, jgn lupe mkn glokosame ngan omega fish oil ya mami

June Malik said...

Lan, haha read my first one wt the mami language, u will like that more, it's longer!! Memang dok makan glucosamine, calcium and omega.. It's the age too heheh