Sunday, February 13, 2011

EMPAT PULUH LAPAN .......

Hari ni, anak mami genap lah umuq empat puluh lapan teun. Banyak sungguh macam kata Ian teun lepaih, time kami dok makan ramai2 sembang2 pasai umuq umuq ni laa, rasanya time birthday si Yim heeh .. Memang betoi pun, paling dekat pun si shuk aje laa .. but still anak mami pegang tahta paling senior,ha ha. Alhamdulillah, semua dok ok, semua masih berfungsi lagu mana yang patut, setakat mana yang buleh !
Ni, nak lah kata terima kasih no. Sungguh terharu betoi .. dengan message sms lah, fb lah, card lah, telefon laa .. yang tak dan dan tu, pukui dua belaih malam dah tet tet masuk msg .. nasiblah nana takdaq .. nanti dia ingat dok ada affair ka, tengah2 malam dok terkubit2 baca sms dalam gelap ha ha, mata dah potey pasai dah bukak contact lense, kena lah buh telefon tu depan mata betoi2 ..

Teun ni sempoi aja. Arlina dengan Yana tak buleh nak balik mai sini. Nana pulak ada entah apa brain storming kat Melaka dari hari Jumaat sampai petang ni. Malam ni lah kot pi dinner kami bertiga. Kek pun tak payah, tak cukup korum nak makan hehe .. Lagu mana  pun esuk nak pi makan summer stack kat starbucks tu hehe. Jangan tak daq sudah.

Ni saja2 seronok-seronok, nak share 48 benda pasai anak mami, ada yang hampa tau, ada yang hampa baru nak tau :) toksah lah risau, paling2 pun takat umuq 50 ajelah kot buat macam ni ha ha .. jenuh lah orang nak baca kalau dah panjang .. kot2 depa kerling hujung mata ajaa ..

1.   kalau nak terus jadi kawan cheq, jgn lah panggey cheq dgn nama penuh yang cheq tak suka tu ..
2.   cheq ni ada kot dalam 5'6 ka 5'7 inci tinggi - time cheq sekolah memang paling tinggi, orang panggey 
      jirapah hampa tau .. la niee budak2 semua renjung2 tinggi !
3.   sejak lari dan eksesais ni, berat badan turun .. biarlah rahsia berapa kg haha tapi seluaq dari size 33/34 
      turun 29, jangan hampa tak tau .. tenguk perbezaannya di sini :) .. sorry, tapi ni gambar feverit cheq 2010.
      nak tau kalau cheq besa berat sampai 80kilo .. tak pregnant ok .. sihat walafiat ..

4.   cheq suka nyanyi tapi kat bilik ayaq aja laa ..
5.   kalau kata tak mau makan, tapi ada sambai belacan .. habih harapan diet
6.   suka dok minum ribena kadang2 , cheq ada kawan nama ribena .. betoi, tak buhung !!
7.   hero movie paling syok kat dia, aragorn hehehe .. tapi orang yang mein aragorn tu dlm wayang tu aja
      yang dia hot .. wayang lein tak pandang dua kali pun!
8.   nombor feverit cheq
9.   suka warna hitam & merah. tapi kadang2 ikut mood time keluaq, balik dgn kaler lain lepaih
      seminggu menyesai la pulak 
10.  suka baca buku, la ni khorang sikit tapi beli mesti tetap beli ..
11.  suka makan benda pedaih, suka asam masam, tak suka benda manih
12.  tak buleh kata NO to french fries .. tambah yang baru siap hangat2, gemuk2 .. tak tenguk orang dah ..
13.  yang ni my lucky nombo.
14.  dah besa pi bungee jump. keriau toksah habaq, jantung macam nak tekeluaq tapi .. perrggh hampa
       kena try ..
15. dah neik gunung tahan, gunung kinabalu, gunung ledang. ada lagi tak ingat nama ha ha .. 26 teun
       dulu ..
16.  pi deep sea canoeing, tiga hari tiga malam. satu hari kayuh 8 jam. balik legam toksah cerita lah.  aksyen, time tu float pun tak tau. harap ke life jacket.
       sampai la ni depa depa tu tak tau cheq tak buleh swim time tu !
17. takut tahap gaban kat kakerus. hampa tau tak apa kakerus? jangan gatai2 nak baling kat cheq, cheq
       putuih sahabat sampai mati! yang plastic pun jangan nak gatai bagi ..
18. kadang2 bila start gelak tak buleh nak stop .. memang kaki senyum dan kaki gelak kat sapa pun, yang
       kadang2 membawa padah jugak ..
19.  teringin nak belajaq kasut roda , roller blade tu haha
20.  teringin nak buat at least satu triathlon event, sprint pun jadi laaa ..nak berenang kat leut ni yang
        dok haru lagi
21.  dah buat water rafting, terpelanting keluaq tapi memang bestt
22.  nak try sky diving - kawan cheq kata kawan dia terkencing jugaklah .. so bila buat kena ingat pakai
        pampers, mana lah tau kann ..
23.  cukup suka time masak kat dapoq kalau budak2 ada, kami nanti dok nyanyi lah menari laa ..
        nasib gulai tak hanguih, mak dok sakan sama terhinggut-hinggut dengan anak-anak hihi
24.   orang kata masakan cheq paling sedap my gulai ikan laa .. *i think so too hahah*
25.  tak tau masak sambai .. kadang2 jadi sedap sangat, kadang2 buleh nak simbah dalam sink!
26.  jarang tenguk tv tapi kadang2 bila kena mood, buleh bejam2 depan tv sampai pungkok kematu
27.  kalau tenguk cerita sedih ayaq mata merambu-rambu .. tak buleh control ..
28.  baca buku sedih pun sama jugak ..
29.  tapi jangan tak tau, anak mami ni keraih hati .. cukup susah nak maafkan kalau hati dah tergoreh
30.  tak teringin langsung nak jadi bini yang ada ada title nombor  .. biaq jadi janda ... tak reti share haha,
       salute mereka yang boleh share .. cheq memang tak sanggup  laa .. 
31.  siapa yang kata kalau dah kawin tak buleh tenguk  orang lein tu .. ishhh .. tuhan bagi mata , tenguk ..
        jangan lah melencong dari tenguk .
32. ada pen pal dari umuq 11 sampai la hari ni
33. ada still in touch kawan dari sekolah darjah 1 :)
34. hati lembut, cukup senang sayang orang, tapi kalau benci bawak mati .. sori !
35. suka duduk tepi pantai berangan hehe
36. suka kena dakap
37. saat paling tak dpt di lupakan .. first time depa letak arlina ataih badan lepaih beranak ..
38. saat lagi tak dpt di lupakan .. of course my penghabih scklm dengan my hunks he he
39. saat yang di tunggu : timang cucu sendiri ngeh ngeh ngeh
40. kalau dlm kereta, lagu kat station hitz.fm aja laaa .. cukup suka jj & ean .. dulu si rudy . cheq kenai
       kenai depa personally tau !
41. tak suka orang yang senang sangat nak give up , macam dia lah sorang yang ada problem dalam
       dunia nie ..
42. cukup tak faham orang yang risau benda yang depa tak buleh nak buat apa2   
43. bawak kereta bila lagu best, siap buleh menari lagi haha .. sorry lah kereta sebelah2 tu ya .. mesti 
      depa ingat cheq ni tak betui 
44. tak pernah tak daq kawan , there's a first time for everything kan? hahaah 
45. suka sweet mentos sour mix and halls blueberry
46. suka yoghurt blueberry jugak 
47. suka cheese cake summer stack kat starbucks
48. insyaallah mintaq2 umuq panjang lah buat ni lagi teun depan hehe ..


14 comments:

Azza said...

Selamat Hari Lahir K.June! nanti sat azza pejam mata ingat sumer list 48 ni ye...muahhh!

Yimster said...

Hepi birfday k.june, all 48 of it! Lagi satu k.june lupa!

49. Jumpa kawan baru yang jenis yummy di JB

Bwahahahaaa have a blast of a birthday, muaks!

June Malik said...

azza, no need to hafal heeh
yim : lol lol .. i celeBrit dgn dia nanti hahah

serena said...

Happy 48th Birthday my friend and wish you all the best of luck in the bunny year!!

June Malik said...

serena, wabbit wules heeh, thanks babe :)

hazazean.com said...

Selamat aghi jadi naa, cheq. Semoga panjang umoq, moghah rezeki, sihat2 selalu.

ian yusof said...

happy birthday kak june .... you are definitely one year younger :)

ziff71 said...

Happy Birthday Kak June, nice list there, macam2 dah tahu pasal kak june lepas baca list tu. Ijam kalau baca item 31 mesti suka hehe

Che said...

i thot u baya2 Yim.. haha.. heres for u :

Sana Helwa ya gamiil
Sana Helwa ya gamiil
Sana Helwa ya Ummu Arlina wa Yana
Sana Helwa ya gamiil

:P

all the best wishes kak! moga panjang umo dan murah rezeki.

p/s : sorry if i cant attend any of the gathering u organized. maybe one day :P

June Malik said...

Haza, tima kasih noo .. pandai jugak orangh negeri cakap penang :)

Ian : always, always hehe

ziff : no 31 tu i think semua suka hihi

che : aisay .. u my new best fren hehe .. thanks and yes insyaallah one day u will be able to join us !

Justiffa said...

Alamak gf, lupa la plak nak wish hapi besday kat blog.. maklum la dah nak masuk geng 50 ni, dia jd mamai skit hehehehe.

Juney always the best of best wishes to you mwaaaaaaah <3

Anak mami rawk ;D

June Malik said...

hahah tiffa girlfriend, nowadays modern world so many places to singgah to wish lol .. satu tempat dah wish pun dah lebih dari ok babe :) thanks hun <3

Dancing Ciken said...

kelakar la kak june ni. first time jumpa, mak oiii tinggi macam galah ko!

muaahhhh dari baby alya the pipi

June Malik said...

Jaja, tinggi macam galah besar macam gajah lol kisses for pipi !!