Wednesday, October 12, 2011

I Am So Vain :)

Warning : a really vain piece, so jangan kata tak warning lol ..

Orang selalu kata Monday blues .. but I've been having, monday, tuesday and wednesday blues .. feeling so bluekk .. biasa lah kan .. one of those days ..but because I am so vain at times, someone made my day today ngeh ngeh ngeh ..

Al kisahnya tomorrow I am meeting up with a group of young runners in JB. Sessi suai kenal and also to get them started on a group training .. ada brother ni dengan baik hatinya volunteer to help the group get started .. so if ada jb runners reading this, head on to Jusco Tebrau tomorrow , jumpa kat Starbucks at 7pm onwards .. then boleh lah plan lari sama-sama ramai-ramai! Anak Mami tolong startkan aje .. masih tak boleh berlari .. tak mau ceritalah pasal lari, nanti tambah thursday ke sunday blues !!

So sambung alkisahnya, there is a nite run in Kulai 27/11, yep same date with Nike, and the borang was available in Kompleks Sukan Larkin. Memandangkan I was sending Yana to Larkin Bus Station (anak dara tu balik klang nak jumpa friends ..) and its just one junction away,  I decided to drop by and get some forms so that boleh lah beri pada gang2 esuk ..

The first office I stopped didnt know what I was talking about .. lari kat kulai? you dari kulai ke?? (if i dari kulai buat apa cari borang kat larkin??? duh ..) but he directed me to another office .. the actual belia & sukan place ..

Me : assalamualaikum
Mak dara : mualaikumsalam
Me : nak tanya, ada borang nite run kulai?
Mak dara tenguk  mak dara2 : err nite run? u dari kulai? (apa daaa sekali lagi ..ada muka orang kulai ke??) siapa organize?
Me : KBC .. kelab basikal ..
Mak dara2 : oooh , itu, hmm tapi takde borang pun sini .. mana tau ambik sini??
Me : dlm website kata boleh kat sini ..
Mak dara2 : nanti saya check .. officer in charge tak de , I call dia - maka dia pun buatlah panggilan

And Mak dara strike a conversation with me :-

you orang sini? tak, saya orang klang .. baru pindah .. oohh .. ada join apa2 activiti kbs ke? ohh ada ke? tak tau lah pulak .. ada .... umur berapa? ngeh ngeh tanya umur lah pulak .. since she was friendly anak mami tanya balik, u agak2? 30? alamak . lagi lah ngeh ngeh ngeh (melampau kan anak mami) .. hahaha terima kasih tapi banyak lagi kena tambah .. oh, nak tau umur so boleh masukkan dlm kategori yang sesuai, like that one aa???  betul ke??? can anyone confirm this??

sementara sembang ni adalah anak dara sorang datang join .. uishhh .. lawa .. (rbu yang bujang2 kalau mai johor pergilah kat kbs larkin tu hehehe) .. sungguh manis dan ayu .. she was just observing us talking and looking at me ..

Mak dara tak lepas lagi .. so umur u berapa ni? Err 48 nak masuk 49 .. terus anak dara tu WAH, BUT U R SO GORGEOUS .. hampir pengsan anak mami LOL .. dia tau ke gorgeous to category cantik tahap tinggi?? tergelak besar jugak ..hahah terima kasihlah sayang .. she was like, betul ke kak 48??? tak kan nak tunjuk ic pulak?? hehehe ..

Di pendikkan cerita panjang, borang belum sampai ..di suruh tinggal kan phone number so that they can call me .. also found out that I can register for some courses if I want but ehem yang in my age category tu kurang memberangsangkan lah .. BUT i might have something interesting to pursue .. lain hari cerita ..jeng jeng jeng ...

So, anak mami pun berterima kasih, anak dara masih tak percaya dan nak tahu rahsia .. takdelah rahsianya dik ooi .. senyum lah sentiasa ngeh ngeh ngeh .. alhamdulillah, anugerah Allah, ada terselit kot dna lambat sikit tua ...

Sambil jalan kat kereta tersengih-sengih bahagia .. terngiang-ngiang di telinga wah, but u r so gorgeous .. kan dah kata I am so vain?

But then again, seems like the perception is kalau dah 45 and above tak cantik ke?? sudah tua sangat?? i think lah hot mamas sekarang can give a hard run to the anak daras ..  anak mami hati masih 25 kot .. LOL .. and hey they say 40 is the new 30 and I am so gonna make 50 the new 30 too LOL ..

Here's to a normal thursday, and days that follows :)


7 comments:

lina said...

Memang you are gorgeous pun KJ. :)

I pun nak petua jugak. ^^

RaYzeef said...

amboiiiiiii :)

Rasa macam nak jual bib Nike ni, join Kulai Nite Run lah..sebab nak jadi gorjes jugaklah..hi hi

deo said...

if 50 is a new 30, I must be 5 year old then, uuhhh comelnya rasa diri sendiri wakakakakas

Zack Yui said...

Life begins at 50 laa cam tu, KJ!! Woohoo!

June Malik said...

lina, petua ?? gelak dan senyum selalu :) sungguh tak bohong heeh

ray : alaa excuse nak check out the anak dara jer nie

deo : alaaa deo meh sini boleh dokong mwahahahahah

zack : yep yep yepp ..

box of verb said...

ehemm.. vain indeed. :P and i don't look my age too, right? *perasan*
LOL~

June Malik said...

box of verb .. u definitely look younger than your age too babe :)