Friday, July 06, 2012

Post Merapu - Terkenang ...

Hari ni lah anak mami tak tentu arah. Dah bangkit awai, buat macam2 pun hari dok lagutu gak, time macam tak gerak2 .. sampai dah lemaih tak tau nak buat apa. Pasai belakang dah ok sikit, dah buleh duduk kerusi jadi dok melangut kat PC lah pulak .. tenguk tu, tenguk ni .. rasalah nak buat posting mengarut ni.

Ada juga kununnya rasa nak keluaq lari, tapi ya allah .. lani la ..cheq habak kat hampa .. punyalah malaih .. macam2 excuse mai .. tu yang badan dok neik macam kena pam .. dok complen tak habih2 kata gemuk tapi yang betuinya gemuk pasai tak buat apa2!! semalam paksa diri jugak ikut budak2 gang kat jb ni pi berenang .. kalau depa tak dok kejan memang tak pi .. Anak mami kena kuman M best punya.

Jadi,  dok duduk2 tengah panaih2 ni, teringat kat manggih yang sedap rangum

sapa-sapa yang in the loop mesti tau sapa tuan punya manggih ni kan?? hari tu chek buat blog scklm termiss gambaq ni pasai tak semua upload .. tak sempat2 nak blog .. tapi atuk z tau kan?? kak june dia kenang sampai bila2, dia dok angkut pi dataran pagi2 buta time scklm tu .. *hugs for u zarin* sedap .. manih, ranggup .. jenih yang kecik2 comey tu .. makan best.

Dah malaih nak lari, terkenang time2 yang dok pulun lari tak tentu hala, tak tentu time, tak tentu arah lol .. pi tenguk nike page cheq ..hmm ni lah kot lari cheq yang paling beik .. dah tak buleh buat dah lagu ni .. split yang cheq sungguh bangga haha .. (anak mami perasan lagi)


 adalah dimaklumkan bahawa ini tak akan berulang lagi haha.. ni lari start pepagi buta pukul 3 heheh .. tak boleh ingat apa kejadahnya lari lsd ni .. this was the run yang dapat my best 1k, 5k, 21k, and 1 mile record. adalah sebabnya yang lari tak tentu arah ni .. mesti hati dok hangat kat apa2 kot hahaha .. ini yang kedua .. yang mula2 lari hangat hati siap 44k lagi, timing boleh tahan jugak .. kena hangat hati baru boleh nak lari baik .. susah lah macam tu haha ..

bukan apa, hari ni kan standard chartered bank singapore bukaq registration?? ekiden run slot dah full babe. Teringin nak click tapi aduhai tak leh lagi .. bukan apa aksyen .. nak click kalo nak yang 21k atau 42k jer hahahah .. sekarang baru dapat 7k aje .. yikes !! insyaallah teun depan buleh kot start sikit2, pelan2. Tapi Nana Z tu dah ada jugak dok kenen2 kata toksah lari lagi takut belakang sakit .. lutut memang dah sah tak buleh beik heheeh .. anak mami ni dah kondem betui ..Nana kata dah 2nd hand .. baguih punya comment tu .. nasib dia tak kata nak cari 2nd one!! Tapi buleh lah cheq jadi kugar pulak no? hahahah .. kan dah kata, ni post merapu !

Anak dara cheq yang sulung tu ..boypren dah steady lah jugak .. rasanya satu dua teun lagi anak mami buleh dapat menantu lah kot .. eh kak?? heheh .. bukan apa, tadi jumpa gambaq budak2 kecik comey sungguh .. nak ada sendiri tak sangguplah cheq, tapi takat nak mein2 dengan cucu tu buleh sangat lah haaa .. dapat comey2 macam ni kalau ka ...


Lepaih tu dok teringat2 lah pulak kat Batman .. lama sungguh tak pi neik kuda .. rasa macam tak buleh lagi .. tunggu dua tiga bulan lagi .. rindu beu busuk masam dia hahaha .. habih dah hilang kunun naik kuda dapat bum cantik kui kui kui

bila lah nak dapat buat lagu ni lagi ..

Cheq dah merapu melampau .. apa pun tak lama lagi nak posa. Hampa dah habis ganti ka? sempat lagi?? Selamat berposa semua .. nak share cheq dapat ni dari kawan .. untuk tambahkan amal kita ..


Oklah Nana dah balik .. cheq nak kena pi lah layan dia , nanti dia merajuk cari 2nd one haru lah pulak nak jadi kugar hahaha ..


Salam.


11 comments:

lina said...

tu dia punya ceghita hari ni! :)

Sgt the kagumz dgn itu split timing.

kuchalana said...

hahahah.. jadi kugar.. hahahha..

tpi betui kak.. umah klu xda budak kecik.. sunyi..

June Malik said...

Lina, u can do better :)

Arman, by mid 2014, our house takde anak langsung!!!! jenuh lah nak fill up time !

tsar said...

Alamak... segan lak.
I balik dari cuti hari Isnin. SCKLM hari Ahad, so since I tak lari I balik la kg jumpa mak ayah. Tu yang tgk ada manggis cinonet yg tinggal. Teringat kak June ada komen bila I bagi Ray & KA dulu :)

June Malik said...

hahah zarin, tak yah segan. and u r always so considerate and kind ..

Yimster said...

Mmm cougar I like kak hahaha. Those were the days going back few years now. The night unofficial marathon for kak, the virgin maggis from atuk z, smelly horses and what nots.

I am still positive you will hit the high roads in time ;-)

June Malik said...

Yim, cougar jangan tak cougar lol ..and I hope so too :)

Zack Yui said...

Takut tengok pace splits tu, memang cougar hehe

June Malik said...

Zack, sekali tu jer ..jadi lah hihi

Azza said...

Hebat timing K.June tu! Kena tunggu hati hangat tgh malam susah skit...mengantuk ler hehehe!

IJAM said...

Penang camne? nak repeat ke kedai runcit?